OVER ONS

Ga mee op reis, op zoek naar mooie vondsten! Wij van Bead Brothers ontwerpen onze sieraden met de passie voor reizen. Het gevoel van mooie plekjes vinden, mensen ontmoeten, het onbekende ontdekken en verrast worden! Laat je verrassen door onze unieke, handgemaakte sieraden. Ontdek, beleef en draag met trots!

OVER ONS

Wij zijn Max Houben en Annemarie van Beusekom, samen runnen wij Bead Brothers.
De oorsprong van ons merk ligt in een reis door Indonesië ongeveer 30 jaar geleden.
Toen ik (Max) in 1989 voor het eerst in Indonesië was, viel ik als een blok voor het land, de mensen, de geuren en kleuren en zeker voor de kwaliteit van het handwerk dat er wordt gemaakt. Ik nam een paar zilveren armbanden en ringen mee naar Nederland voor eigen gebruik. Eenmaal thuis bleken er meer mensen graag zulke sieraden te willen hebben. Ik heb toen mijn moeder, die daar in die tijd woonde, een brief (ja met postzegels) gestuurd met de vraag of zij wat zilveren armbanden, ringen en oorbellen voor me wilde regelen. Eerst een paar maar al vrij snel meer en later nog meer. En nu 32 jaar en 50 trips naar Indonesië later is er weinig veranderd.

Jaren hebben we ons bezig gehouden met het inkopen, produceren en ontwikkelen van sieraden en onderdelen voor verschillende bedrijven en merken in Nederland. Nu vinden we het echter tijd om al deze knowhow en ideeën te vertalen naar een eigen merk. McX!
Ons merk wordt gekenmerkt door de hoogste kwaliteit, prachtig vakwerk, een eigen visie en onze eigen designs. Stoer, elegant, echt edelmetaal en zeer betaalbaar omdat wij alles in eigen beheer doen.

Welkom bij Bead Brothers!

PRODUCTIE

Na een aantal jaar kant en klare producten te hebben ingekocht, zijn we vanaf 1998 ook zelf gaan produceren. We werken sindsdien met diverse vaste zilversmeden in Indonesië, die onze ideeën en wensen vertalen in de mooiste sieraden.
Het is nog ouderwets handwerk, soms lijkt het net of je 100 jaar terug gaat in de tijd. De aandacht en tijd die men in één enkel sieraad stopt, is iets wat we in de Westerse wereld nauwelijks meer zien (en kunnen betalen). Er wordt nog gewerkt met ouderwets gereedschap en ouderwetse technieken. . 

Iedere dag werken we er aan om de kwaliteit hoog te houden en nieuwe ideeën vorm te geven. Vroeger ging dat per fax of per brief en nu via What’sApp en email . Het is er een stuk eenvoudiger op geworden! Twee à drie keer per jaar zijn we zelf te vinden in Indonesië om inspiratie op te doen en om dingen uit te werken die aan de telefoon niet lukken. Technische dingen kun je wel uitleggen maar een gevoel….tja daarvoor moet je er gewoon naast zitten.

We werken al 18 jaar met een vaste medewerker – zijn naam is Wayan – die alles regelt als wij zelf niet in Indonesië zijn (dus bijna altijd). Samen met hem houden we alles in de gaten en creëren we de mooiste dingen.

PRODUCTONTWIKKELING

Wij maken alle sieraden in eigen beheer. Heb je bepaalde wensen? We kunnen een sieraad ook custom voor je maken. 

Voor ondernemers bestaat de mogelijkheid om producten tegen groothandelsprijzen bij ons te kopen of te laten vervaardigen.

Interesse of meer weten over de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op: info@beadbrothers.nl